top of page

Новата Гора на София

Новата гора на София е мащабна инициатива на Столична община, в рамките на която ще бъдат засадени над 120 000 нови дървета.Новата гора на София ще се намира в кв. „Суходол“, в близост до рекултивираното депо за битви отпадъци и ще заема площ от 225 дка.


За засаждането на дърветата в гората екипът на Столична община ще разчита на всички софиянци, тъй като трудът в кампанията е изцяло доброволчески. По план всичките дървета трябва да бъдат засадени в гората в рамките на три залесителни сезона – до края на 2018 г. Фиданките за първия залесителен сезон, който ще продължи до 3 декември, са предоставени от неправителствената организация gorata.bg.

Организацията по засаждане на дървета в Новата гора на София ще се реализира всяка събота и неделя от 21 октомври до 3 декември, между 10:00 и 16:00 часа, при благоприятни климатични условия. Новата гора на София се намира на терен, граничещ с ул. „Прохладен кът“ в местност „Дреновица“. Входът за гората се намира срещу входа на старото депо за битови отпадъци „Суходол“

За повече информация: www.novatagora.bg

91 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Суперблокове

Comentarios


bottom of page